Alice's Adventures In Wonderland.

Tuska helgen var över förväntan bra, med tanke på att Lamb of God inte hade möjlighet att spela. Fick se bl.a. Bob Malmström, Apocalyptica, Finntroll, Ministry och Suicide Silence.  Fast allra roligast hade jag nog på lördagen, då jag och karo åkte til club Prkl, träffade på Krishian och han vänner, Sampo, och en himla fin kille jag inte kommer ihåg namnet på längre. Jag tror han kanske hette Tuomas.  Kvällen slutade med urinering på allmän plats mitt i helsinki centrum, en lång taxiresa till Alberga, och en plötslig uppvakning av att Karo försökt nå mig 5 gånger på mobilen.  Som tur var så var T en riktig gentleman, och följde mig till tågstationen, betalade biljetten, och kramade mig adjö.  Synd att jag troligen aldrig kommer träffa personen igen.
Nästa äventyr på agendan blir en impulsresa till Brahestad, av alla ställen. Det ska bli intressant. Lite nervös över situationen. Det ska väl gå bra, får vi hoppas.
I helsingfors gjorde jag två riktigt fina bokfynd också! Nämligen dessa:
Helt underbara illustrationer fanns i boken. <3
Den andra boken känner ni också säkert igen:
Den här boken var så otroligt charmigt designad, med färdigt slitna blad.
Man kan inget annat än älska sånt.

03.07.2012 kl. 20:16

Lamb of God.

Fans helvetes skit!!! Här trodde jag att årets bästa dag skulle komma på söndag.. Hur fel kunde jag ha där då? Fitta.. Lamb of God skulle spela på Tuska open air.. Mitt absoluta favoritband.. Har sett fram emot denna dag ända sedan jag fick veta om att de skulle spela där.. Tror ni då inte att Randy blir fucking arresterad i PRAG av alla jävla ställen.? För att ett tokigt fan hoppade på honom på en spelning för T VÅ år sedan, och randy försvarade sig, vilket resulterade i att detta fan omkom av skadorna en par dagar senare. och nu tyckte tydligen Pragiska polisen att det var rätt tillfälle att arrestera honom för detta. SÅ ATT LoG INTE KAN KOMMA OCH SPELA FÖR MIG!!!!!!! Såklart skulle även detta skita på sig. AHH jag blir så otroligt frustrerad!!

29.06.2012 kl. 20:32

Bad Communication.

 
Drack bort alla mina sorger igår. Och jag slapp in på Hullu Pullo igen!  Ett sånt kärt återseende efter hur många månader som helst. Jag blev ju portad här för en par månader sedan.. Det kan ju iofs hända att det var en annan portvakt också.. Nå iallafall kändes mitt liv fullbordat för en par timmar, slapp tänka på all jävla skit runt om en. Sedan smygspydde jag mitt på golvet också. Bara lite. Jag tror påriktigt att ingen såg.
 

Denna låt blev jag även introducerad denna morgon. Helt totalt underbar.

28.06.2012 kl. 15:42

Daughter.
Well I've lost it all, I'm just a silouhette, 

A lifeless face that you'll soon forget, 
My eyes are damp from the words you left, 
Ringing in my head, when you broke my chest.
Ringing in my head, when you broke my chest.

And if you're in love, then you are the lucky one, 
'Cause most of us are bitter over someone...


25.06.2012 kl. 23:19

Persepyramiidi!

Pratade med Disponenten om att min ytterdörr inte funkar som den ska. Han skulle skicka upp vaktmästaren. Jag trodde ju förstås inte att detta skulle ske inom en snar framtid alls, så jag lumpade på i mina spurgukläder och krapulaansikte, när det mitt i allt ringer på dörren. Killen fixar dörren, och så kommer jag på att lampan i garderoben funkar ju inte heller. ragglar fram några finska ord om något med garderob och lampa, han fattar vinken och går in i garderoben, konstaterar att lampan bara inte var tillräckligt fastskruvad.. Jag, helt i extas över att mannen fixat två saker inom 5 minuter, försöker uttrycka min lycka och enda som kommer ur min mun blir : "waow, kiitos paljon, sä oot kyllä hyvä mies!"... Och tänkte klappa honom på axeln, men det blev en såndär awkward moment då jag tänkte klappa men ångrade mig mitt i slaget, så det såg mest ut som att jag vinkade helt sinnesrubbat mot honom...wtf??  Håll käften istället för fan om du inte kan komma på något vettigt att säga. Har väl tappat ett par hjärnceller för mycket i helgen.
Nummirock var btw helt fakking awesome som alltid, orkar inte ladda upp alla bilder hit, så jag sätter bara upp den lätt bästa.

Persepyramiidi!
25.06.2012 kl. 12:33

I sneak up and hit you like a fuckin' tornado.

har varit på ett helt underbart besök hos min älskade far i skärgården. Grymt gemytligt har vi haft det. Sedan fick jag även med mig hem 3 nya vänner från afrika.
Imorgon blir det en hel massa packande då det äntligen är dags att åka på årets första festival, Provinssi, på torsdag. ÄNTLIGEN kan sommaren börja på riktigt.
12.06.2012 kl. 23:56

You'll rebel to anything.

min första semesterdag har jag spenderat tillsammans med nygge. Vi har varit på loppisrunda, och ätit pizza på Illyrian´s. Dagens loppisfynd blev en jättefin flaska & en fotpall, som jag målat om benen på.

07.06.2012 kl. 18:27

Festival!

Igår var jag för troligen sista gången någonsin i  min hemgård i petalax. Kändes lite ledsamt. Att aldrig få fira jul enligt samma traditioner som jag haft sedan jag var liten. Allt känns så splittrat.
Vidare till något lite trevligare, så får jag semester om exakt 3 dagar. På torsdag får jag sova hur länge jag vill, och det ska bli dödligt skönt. Det är närmare än någonsin nu, men dagarna känns långa.
Då kan alltså festivalsommaren få börja snart!
 Vi startar med Provinssirock, 14-17.6, men eftersom bandutbudet i år inte var något att hurra för så kommer jag att tillbringa hela festivalen på campingområdet, vilket funkar helt bra för mig.
Veckan efter det har vi äntligen Nummirock 21-24.6, min absoluta favoritfestival. Banden som jag åtminstone måste se är; Ghoul Patrol, Bob Malmström, Turmion Kätilöt, Profane Omen. Sedan får man se lite vilka man orkar lyssna på. Camping området är ändå det allra bästa på Nummirock, som en enda stor familj. Detta blir mitt femte år i rad.
Sist men absolut inte minst blir det Tuska Open Air 1.7, det ska bli ett kärt återseende efter ett par års uppehåll. Underbaraste av allt är ju förstås att mitt absoluta favoritband Lamb of God spelar där.  Sedan blir det väl åtminstone att kika på Apocalyptica och suicide silence. Eftersom att alla omenahotellin var fullbokade denna helg blev det en lite dyrare resa för mig och Karolina, då vi bokade två nätter på hotell Scandic Grand Marina, Men det är ju inte varje dag man åker till Helsinki så, why not.

04.06.2012 kl. 08:15

To let myself go.

03.06.2012 kl. 00:35

And if you're still breathing, you're the lucky ones.


Leave me on the tracks

To wait until the morning train arrives
Don't you dare look back
Walk away, catch up with the sunriseWell I've lost it all, I'm just a silouhette,
A lifeless face that you'll soon forget,
My eyes are damp from the words you left,
ringing in my head, when you broke my chest.

02.06.2012 kl. 21:02

This is how I choose to survive.

Ibland älskar jag mitt jobb. Speciellt när jag får beröm över hur duktig jag är och att jag kan så mycket. Senast idag var det en som förundrades över hur mycket jag visste. Vad hon änn frågade så hade jag ett vettigt svar, tyckte hon. Sånt är ju också trevligt att höra ibland.
Men fast jag trivs på min arbetsplats ska det nog bli ypperligt skönt att få semester om exakt en vecka, eller 6 arbetsdagar. Fast mycket vila lär det ju nog inte bli. Det blir väl mestadels alkohol och krapula som gäller.  Skönt också att min bästa vän Karolina kommer att ha semester samtidigt som mig även i år. Förra årets semester umgicks vi så mycket att vi inte hörde av oss till varandra på en månad efteråt.  Det känns också bra när man har något att se fram emot. Som nu med alla kommande festivalerna. Det kommer att bli så sjukt roligt.

31.05.2012 kl. 00:40

The best thing you have had has gone away.

Jag har en enda växt i min lägenhet, och inte ens den kan jag hålla vid liv..  Ärligt talat så vet jag inte vad jag gör fel. den får ju vatten.. Kanske man kunde pröva med att lägga ut den på balkongen nu när det börjar bli varmare. Jag älskar att jag har en balkong också för den delen. att kunna sitta där i kvällssolen och lyssna på chill musik, röka en cigg eller tre, och bara vara.
30.05.2012 kl. 10:24

Honey, We Can't Afford To Look This Cheap.

Chillar på balkongen i brist på sällskap. Ganska skönt det också.
Men om nu någon känner att dom vill joina så  är även det mycket välkommet.


28.05.2012 kl. 18:36

Wasting my time.

Idag är jag ledig och har chillat med White Stripes och färgglada kläder hela morgonen.


28.05.2012 kl. 13:38

When will you awaken? Your life is passing by.

Så helgen var överlag mycket gemytlig, satte med många fina personer i Hoviska parken, drack öl, åt jordgubbar med choklad, skrattade och hade det väldigt trevligt.   Och före detta hade jag ju äntligen fått i mina dreads igen. Så det gjorde ju allt bara ännu  bättre. 
På vägen hem dock, så hade jag en nyfunnen filt nertryckt i väskan, vilket gjorde att allt var väldigt svåråtkomligt i väskan, förutom plånboken som jag hade satt löst ovanpå självaste filten, dumt gjort av mig. Jag pratade med Karo på hela vägen hem, och kände plötsligt hur jävla bajsnödig jag blev. smått i panik börjar min ögon instinktivt söka i dikeskanten efter något pappersliknande skräp, som jag kunde torka med ifall att. Och precis som om någon hade hört mig, så hittar jag ett hamburgerpapper, och en servett. Halleluja. Jag försöker dock ändå gå så långt jag kan, men när jag ser en passlig skogsdunge, så kan jag ju inte hålle det inne längre.In i "skogen", som förövrigt var bara ett litet parti med ett par träd och buskar mellan två vägar.. Märk väl att jag fortfarande pratar med karo i telefonen. När jag uträttat mitt behov så avlägsnar jag mig snabbt från brottsplatsen, och fortsätter färden hemåt, när jag efter ca. 1,5 kilometer tänkte dra fram en cigg, och märker att plånboken fattas ur väskan.. FAN, vänder om och går exakt samma väg som jag gått, tillbaka, och letar i skogsdungen, efter mitt bajs, för att se om plånboken kanske fallit ur där. och visst, där låg den, en meter från den lilla bruna högen..  helt orörd. Nöjd och glad traskar jag återigen hemåt, samma väg som jag gått på två gånger nu. och ser något svart ligga mitt på vägen, "vadfan är detta?" frågar jag Karo, "ett djur?", men nej, där låg alltså min halsduk, som jag tydligen också tappat på vägen.. Vad lär vi då oss av detta? Antagligen borde jag inte gå hem från krogen. eller så snattar man inte filtar som inte har rum i väskan.
28.05.2012 kl. 12:50
Follow @enom1s

Hur fan tar man sig upp ur gropen man själv grävt, och när andra fortsätter att gräva den djupare. puffar ner en i skiten igen?
Jo, man lever livet en dag i taget. Njuter av det lilla goda i livet. Köper lägenhet & tapetserar köket i samiska färger.

 

 


 
 

Kategorier

Senaste kommentarer