The Beards.

För en par dagar sedan hittade jag ett himla bra band. De kommer från australien och heter The Beards. Alla deras låtar handlar om skägg. Helt jävla bäst.

01.03.2013 kl. 15:17

Blog-award!

Jag fick alltså ett Blog-award av Julina, Så det är väl bara att skrida till verket.

Vad det går ut på: Du ska svara på de 5 frågorna du får. Sedan skicka vidare 5 nya frågor, som du själv hittar på, till 5 andra bloggare som du länkar på din blogg. Skriv på deras bloggar att de fått en nominering så att de inte missar den.


1. Vad/vem skulle du inte kunna leva utan?
Taavi, Pappa, alla mina vänner, syster & mamma, men det är ju kanske lite överdrivet att säga att man inte kan leva utan dem, för någon gång kommer ju alla att dö, om det är före mig eller inte, det får tiden utvisa.
Vad jag inte kan leva utan är väl ledsamt nog internet.

2. Vilket är ditt roligaste minne från högstadiet?
Kommer inte ihåg så mycket från mina yngre dagar, men kanske första gången jag var full, då det hela slutade med att jag spydde ner mattan, slog huvudet och slocknade kl. 10  på kvällen efter sisådär 8 öl. Det var inte roligt då, men nu är det ganska underhållande.
 
3. har du någon plan eller ett mål i livet? vad isåfall?
Jag tar väl mest en dag i taget. Jag har ett fast arbete, har köpt lägenhet och skaffat katt, det är för mig ganska långt hunnet på mina 22 år. Sedan får tiden utvisa vad som händer och vart mina steg bär mig.

4. Vad var ditt favoritgodis eller din favoritmat då du var liten?
Då jag var liten brukade mamma laga en rätt som vi kallade "netchin-pojkan" (naken-pojkarna), det var alltså i princip mjölk som värmdes upp, och så lagade man klimpar i, ni vet sånadär mjöl-klimpar man lägger i köttsoppan. Det var himla gott då, och det är det ännu!
Vad gäller godis så gillade jag starkt de där slickepinnarna man doppade i en påse med pulver som sprakade när man satte det i munnen.
 
5. har du någon favoritplats dit du brukar gå då du vill slappna av eller tänka? var?
På sommaren finns det nog inget bättre än att sitta på en sten vid en sjö och titta på vågorna och känna den friska luften i lungorna. Någon speciell sten vid någon enskild sjö har jag nog inte. alla  är vackra på sitt sätt.

Jag nominerar då i min tur: Miia, Karo, Emma, Sabina & Daniel

Här kommer era frågor:

1. Kommer du ihåg vad du åt förra veckans onsdag?
2. Om du fick leva en annans liv för en dag, vems skulle du välja?
3. Vad är din allra högsta önskan för tillfället?
4. Om du hade möjligheten att få en "superpower", vilken skulle du ta? laserblick, superstark, se framtiden? etc.
5. Var ser du dig själv om 10 år?

23.02.2013 kl. 09:30

Ögondroppar.

Något jag hatar är ögondroppar. Eller närmare sagt människor som använder ögondroppar offentligt. Jag vet inte varför detta stör mig så mycket. Till exempel hade jag en lärare i högstadiet som titt som tätt droppade i sina ögon framme vid katedern, blinkandes som ett fittlöst får.
För en par månader sedan hade jag en kund på mitt jobb som först frågade något, och sedan tar han helt oberört upp sina ögondroppar ur fickan och väter sina ögon, för att sedan fortsätta sin mening precis som om han aldrig ens tagit en paus.
Varför ska det vara så svårt att gå till en toalett och utföra detta?  Jag har inget som helst intresse av att veta om dom har ett inflammerat öga eller två.
Detta ämne gjorde sig påmint igen eftersom jag själv för tillfället måste ta ögondroppar i en veckas tid, p.g.a. inflammation i vänster öga, men jag har ändå vett att göra mina behov på toaletten.
22.02.2013 kl. 17:37

Bästa vändagen någonsin.

Normalt hatar jag Alla Hjärtans Dag. Men Vändagen låter mycket bättre. och ett bättre sätt att fira vändagen på finns väl inte, när man hämtar sin nye bäste vän från katthuset. ♥
Idag är alltså dagen då jag hämtar hem Taavi Viikinki Pihlajanlehti från katthuset. Vi får hoppas att han anpassar sig lika bra som mig i mitt nya hem.

14.02.2013 kl. 16:03

Sommarens utbud.

Denna sommar kommer att bli fantastisk. Tänk er bara Provinssi, som troligen aldrig har haft så många sjukt bra band på ett och samma år. Danzig, Kvelertak, Witchcraft, DOWN, Mew, Turbonegro, In Flames, Bad Religion.  Jag kommer ju knappt hinna dricka mig redlös på campingen. Jag kommer att dö så många gånger av fullständig tillfredsställning.
Dessutom åker jag iväg med massa vänner till Helsinki om sisådär en månad, för att vila ögonen på Wednesday 13!! Jag älskar livet!
09.02.2013 kl. 09:53

Mysköket <3

Mitt kök tar sakta men säkert form nu. Jag måste säga att jag är så enormt nöjd. Mest vill jag tacka min Far som har hjälp mig så enormt mycket, och så vill jag också tacka mig själv faktist, för jag har också varit duktig

08.02.2013 kl. 18:47

Köket II

Nu är även stockväggen färgad lite mörkare, dörrarna målade röda, och golvet inlagt. Just vid detta tillfälle håller Far på att skruva up de nya köksskåparna. <3

 

  

06.02.2013 kl. 11:22

Frestelse.

De senaste dagarna har det kommit och gått sjukt snygga män på min arbetsplats. Oftast är det bara dessa samma gamla svettiga arbetsgubbar med ölmagarna framme, som rör sig här.  Mitt i allt kommer långhåriga, skäggiga snygga män, med vackra manliga händer och axlar. Tydliga käklinjer. Vadan detta, kan man ju fråga sig. Där sitter jag då, bakom disken, med rosiga kinder och vågar knappt möta deras mörka intensiva blickar.
05.02.2013 kl. 15:54

Hus Hem Katt

På tisdag kommer min köksinredning. Äntligen. Det betyder även att jag får hem älskade Taavi katten. Jag tänker på honom varje dag, och skulle ta hem honom på direkten om jag bara kunde. men efter nästa vecka. Han kommer få det fint här.
 

 

02.02.2013 kl. 10:29

After Work / Pre work...?

Tog en After Work bisse med Crista igår på O´malleys. Oskyldigt, mysigt. Som vanligt blev en bisse till flera bissar(?) och det ena ledde till det tredje, mitt i allt var alla jag kände borta, och jag dansade bland strobolightsen med nyfunna vänner på Leipätehdas. Vandrade hemåt i gryningen med de traditionella vårrullarna, sov 3 timmar & steg upp för att åka till jobbet. 2 ½ h kvar, sedan fortsätter dansen. Konstigt att livet känns underbart fast man är trött som en jävla häst. Just nu älskar jag livet.
26.01.2013 kl. 12:41

Please allow me to ajust my pants.


Jag älskar denhär bilden av mig och Nygge.
Totalt flippat .
25.01.2013 kl. 19:32

Köket.

Köket ser lite mer färdigt ut varje dag.


Dörrarna på bilden kommer att bli röda. 

22.01.2013 kl. 12:02

Taavi Viikinki.

Det är fan i mig inte billigt att renovera. Det är bara att konstatera. Och då har jag den förmånen att få allt mycket billigare i och med att jag jobbar i en järnaffär. Men ändå är det huvudlöst dyrt. Jag vill bara bli klar med allt detta nu, så att Taavi Viikinki Pihlajanlehti får flytta in.
10.01.2013 kl. 17:01

Crazy cat lady.


Idag ska jag åka och hälsa på underbara Taavi på katthuset. Om jag ändå kunde få ta hem honom nu redan.. Bara köket blir färdigt. Jag vill ju att Taavi ska kunna komma till ett färdigt hem, som är lungt och rofyllt, och inte med massa byggsaker överallt. Igår kom alla saker jag köpt åt honom. Klösträd matskålar etc. för att få honom att känan sig som hemma så snabbt som möjligt.

03.01.2013 kl. 07:35

Welcome to Myshemmet.

Jag har inte skrivit på länge nu. Men jag har en anledning till det. Jag köpte ju lägenhet 20 december. Så jag hade en vecka på mig att renovera allt innan jag flyttade in 28.12. dessutom i samma veva kom ju även julen emot. Så jag har stressat, varit vaken allt för många timmar och fått allt för lite sömn, och tusentals många tack åt pappa som hjälpt mig så otroligt mycket med detta projekt, utan dig skulle jag inte kommit någon vart alls. Tack vill jag också säga åt min mamma, Tom och Mange, som hjälpte mig att flytta alla saker. Tack också Hanna & Crista  för er hjälp ! Jag är så otroligt tacksam för min familj och mina vänner som hjälpt till och stöttat!
Ännu är jag långt ifrån färdig, då jag för tillfället lever utan kök. Allt är utrivet.. men idag kommer ju faktist kylskåpet, så jag iaf kan förvara lite mat i lägenheten.


På vinden har jag mitt sovrum. Jag älskar takbalkarna som är synliga.


Kaoshemmet. Vardagsrummet för tillfället. Jag har inget förvaringsutrymme i hela lägenheten just nu, så allt uppackande får lov att vänta en stund.


Köket ser för ut såhär. Allt är utrivet. Stockväggen med fönstret kommer jag att tvätta upp och lämna synlig.


Muren på vinden började se ut såhär. Jättenöjd med den :)

02.01.2013 kl. 09:14
Follow @enom1s

Hur fan tar man sig upp ur gropen man själv grävt, och när andra fortsätter att gräva den djupare. puffar ner en i skiten igen?
Jo, man lever livet en dag i taget. Njuter av det lilla goda i livet. Köper lägenhet & tapetserar köket i samiska färger.

 

 


 
 

Kategorier

Senaste kommentarer